Vores telefonnummer.

3314 0387

Modtag Nyhedsbrev

Modtag info, nyheder, tilbud og invitationer til smagninger via vores nyhedsbrev!

:St Hallett

 

 St Hallett

 

Vinmarker hos St. Hallett

 

Barossa Valey ligger i det sydøstlige Australien. nord for byen Adelaide og er egentligt en del af området South Australia. Navnet stammer fra det spanske ”Barrosa” som betyder ”rosernes bjerg” og som senere blev til Barossa. Det var tyske tilflytter som i 1847 plantede de første vinstokke i området. Distriktet Eden Valley, øst for Barossa-bjergene blev først beplantet i 1890’erne og blev officielt godkendt som ”sub-region” i begyndelsen af 1950’erne.

Det er de store variationer i jordbunden og i landskabet, som gør området så spændende rent vinmæssigt. Højdeforskellen i de forskellige områder giver for eksempel store forskel i regnmængder og temperatur. Området nyder godt af eftermiddagsblæsten fra den nærliggende St. Vincent bugt, noget som holder druerne kølige og sunde.
Den stor forskel mellem de forskellige meso-klimaer giver gode kombinationsmuligheder for at dyrke de rigtige druesorter på de mest velegnede parceller, noget som en producent som St. Hallett forstår at bruge.

Vingården St. Hallett ligger nær byen Tanunda, men firmaet henter sine druer i flere forskellige del af både Tanunda og Eden Valley. Firmaet bygger på en lang historie og en stærk familietradition, som en af de første vinhuse der var med til at gøre området berømt. Det var familien Lindner som grundlagde vingården i 1944. Som mange af de andre huse havde man i mange år fokus på fremstilling af vine i hedvins type. Fra 1970- og 80’erne fandt man ud af at udnytte Barossa-områdets potentiale fuldt ud, og man begyndte at lave vine i den stil vi kender i dag.

Den aktuelle direktør og chefønolog Stuart Blackwell ankom hos St. Hallett for ca. 30 år siden. I 1988 kunne han tage de nye presnings- og vinificeringsfaciliteter på gården, med de mest moderne teknikker som var til rådighed. Men traditionen for det klassiske er ikke glemt! I 2003 blev Stuart Blackwell valgt som ”Barossa Winemaker of the Year”.

I dag har han, sammen med hans assistent, den yngre ønolog Toby Barlow en enestående mulighed for at selektere de rigtige druer på de mere end 200 forskellige parceller med hovedsageligt Shiraz, men også Grenache, Touriga Nacional og Riesling. Nogle parceller med Shiraz er mellem 60 og 100 år gamle!

Hver parcel byder på særskilte vækstforhold, klimaer og jordbunde og giver derfor en vifte af forskellige aromaer, smag og stile. De enkelte vine kan senere sammensættes eller holdes hver for sig og vise enkeltmarkens særlige karakter. Her er kældermesterens kunnen og vinfilosofi afgørende. Hos St. Hallet lader man f.eks. druer fra 60 forskellige parceller gære og vinificere separat!

Præsentation af Toby Barlow (winemaker) (PDF)
toby_barlow.pdf

Årgang 2007 hos St. Hallett (PDF)
aargang07_st_hallett.pdf

Hjemmeside for St. Hallett
http://www.sthallett.com.au

 

Old Block St. Hallett (RenaudB)

 

Aktiviteter

Vinoble på facebook