Vores telefonnummer.

3314 0387

Modtag Nyhedsbrev

Modtag info, nyheder, tilbud og invitationer til smagninger via vores nyhedsbrev!

:Brown Brothers

 

Brown Brothers

 

Brown Brothers: Vinfade

John Francis Brown var den første i familien Brown, som i 1885 plantede vinstokke i Milawa i den nordøstlige del af Victoria i det sydøstlige Australien. Den første vin kom ud af familiens presser i 1889, og vinproduktionen blomstrede støt, indtil et "phylloxera" angreb (vinlus) gjorde det af med alle planterne. Men familien Brown tabte ikke modet, og i 1920 var det hele på højkant igen.

I 1934 udviklede tingene sig i en ny og spændende retning for Brown familien: efter endt skolegang sluttede John Charles Brown sig til sin far på Milawa vingården. Området havde altid været kendt for sine kraftige og alkoholrige vine, men John Brown Senior så mange andre muligheder i distriktet.
John Brown Senior og hans kone Patricia fik 4 sønner, hvoraf de 3 af dem – John Graham, Peter og Ross – i dag arbejder i familieforetagendet Brown Brothers.

Brown Brothers vinmarker ligger i Victoria på grænsen til New South Wales nær de "Australske Alper". Her er en af forklaringerne på, hvorfor Brown Brothers vine har mere sprødhed, friskhed og vitalitet end de fleste australske vine. Et hav af "mikro-klimaer" giver mulighed for at anvende mange forskellige druer, noget som ikke kunne tænkes i et vinområde i Europa. De vigtigste vinområder er følgende: Milawa, som ligger højt mellem Valleys of the King og Ovens Rivers, Mystic Park, som ligger langs Murray floden nær Kangaroo søen og King Valley syd for Milawa hvor især Cabernet Sauvignon og Chardonnay giver fremragende resultater.

Hos Brown Brothers anvender man ingen kunstgødning, og hele dyrkningen foregår for 90% vedkommende uden brug af ikke-organiske behandlingsmiddler mod f.eks rådangreb. Høsten foregår med maskiner, altid om natten, sådan at mosttemperaturen ikke er for høj i starten, og strækker sig fra februar til maj.

Brown Brothers dyrker et sted mellem 30 og 40 forskellige druer og har dermed et imponerende program. Ikke mindre end 60 druesorter indgår i forskningen med mikro-vinificering, d.v.s. at man på forsøgsbasis sætter gæringen i gang under forskellige forhold for at udnytte druernes karakter optimalt og udvikle de bedste teknikker. Brown Brothers høje kvalitet er derfor ikke tilfældig.

Brown Brothers Winery (Foto Renaud Bronner)

 

Vingården i Milawa, som udover selve vinproduktionsanlægget byder på et gastronomisk center med egen kok, smagslokaler og det meget berømte vinforsøgscenter "The Kindergarten Winery", bliver hvert år besøgt af ikke mindre end 150.000 mennesker, som gang på gang får sig en vin- og gastronomioplevelse.


Brown Brothers' hjemmeside
http://www.brown-brothers.com.au/

Aktiviteter

Vinoble på facebook