Vores telefonnummer.

3314 0387

Modtag Nyhedsbrev

Modtag info, nyheder, tilbud og invitationer til smagninger via vores nyhedsbrev!

:Domaine Pierre Amiot

 

Domaine Pierre Amiot

 

Domaine Pierre Amiot & Fils har nu været i familien Amiots hænder i 6 generationer i Morey-Saint-Denis og det er i dag brødrene Jean-Louis som laver vinen og Denis som tager sig af markerne. Ejendommen består af 9 ha. vinmarker, hvoraf de 7 ha. er ejet af familien, og de 2 ha. er i såkaldt "métayage" en gammel ordning i Bourgogne, hvor en vinbonde dyrker en mark, han ikke selv ejer, og som "leje" afleverer halvdelen af høsten.

Domaine Pierre Amiot består bl.a. i Morey-Saint-Denis af 1,2 ha. i Clos de la Roche (Grand Cru), 0,3 ha. Clos St. Denis (Grand Cru), 0,5 ha. i 1. Cru Aux Charmes, 0,5 ha. i 1. Cru Les Ruchots og 0,7 ha. i 1. Cru Les Millandes. I Gevrey-Chambertin ejer man bl.a. 0,7 ha. i 1. Cru Les Combottes og 0,2 ha. Charme-Chambertin (Grand Cru). Det er ganske almindeligt for en typisk Bourgogne vinbonde, at man har sin ejendom splittet på mange små parceller i flere distrikter. Det gør selvfølgelig ikke livet og arbejdet nemmere og er i øvrigt forklaringen på, at der kan være så mange forskelle på vine, som f.eks. kommer fra en enkelt Grand Cru.

Dyrkningen af druerne hos Domaine Amiot er baseret på såkaldt ”integreted farming” og udbyttet pr. hektar holdes nede til 25-35 hl. pr. ha. for at prioritere koncentrationen i vinene. Under vinificeringen er Jean-Louis Amiot tilhænger af, at gribe ind i processen så lidt som muligt, men den stil man prøver på at ramme på ejendommen er mere mod det delikate end mod det rustikke. Vinene er hverken klareret eller filtreret og kan derfor være en smule ”upolerede” når de er unge, men udvikler sig mod det bløde og det komplekse med alderen.

Aktiviteter

Vinoble på facebook