Vores telefonnummer.

3314 0387

Modtag Nyhedsbrev

Modtag info, nyheder, tilbud og invitationer til smagninger via vores nyhedsbrev!

:Les Sang de Cailloux

 

Les Sang de Cailloux

 

Le Sang des Cailloux (Foto Renaud Bronner)Vacqueyras-distriktet med sine ca. 1300 ha. ligger øst for byen Orange i Vacqueyras og Sarrians kommunerne, som er naboer til Gigondas i den sydlige del af Rhône. Området har først fået sin egen Appellation Contrôlée i 1990, selvom vindyrkningen i Vacqueyras går helt tilbage til det 14. årh.

Den stenede undergrund og det solrige klima giver ideelle betingelser for vindyrkning. Hoveddruen er Grenache, som i en rød Vacqueyras mindst skal udgøre 50%, samt Syrah, Mourvèdre og Cinsault. Sammenlignet med naboen Gigondas er vinene fra Vacqueyras ofte mere potentialerige, men som altid afhænger stilen også meget af producenten.

Le sang des Cailloux: Jordbund (Foto Renaud Bronner)


Domaine le Sang des Cailloux nævnes af mange eksperter som en af topproducenterne i området og består af 16 ha. på et plateau beliggende mellem Serrians og Vacqueyras. Serge Férigoule, som i dag ejer stedet, startede egentlig i 1979 som ganske almindelig vinmarksarbejder på Domainet. Allerede i 1982, da den daværende ejer gik på pension, fik han mulighed for at blive medejer af stedet, og i 1990 købte han ejendommen. Som han selv siger, "jeg købte jo ikke katten i sækken! Jeg kendte hver stump mark og vidste hvilket potentiale, stedet havde”.

Inden sin ankomst til Domaine le Sang des Cailloux i 1979, var Serge blevet uddannet oenolog på Montpellier Vinuniversitetet og havde derefter arbejdet inden for négoce. Han stammer fra Avignon, og for ham er det at dyrke jord en fortsættelse af en lang familietradition, som han er meget stolt af.

Navnet le Sang des Cailloux (stenenes blod) kommer fra de mange sten i jordoverfladen, som fra at være lysegrå, når det er tørvejr, nærmest bliver rødlige blødende, når de bliver våde. Da det bl.a. er disse sten, som er årsagen til kvaliteten af vinene i området, er symbolikken - vin = blod fra sten - til at få øje på. Ejendommen er beplantet med 70% Grenache, 20% Syrah, 7% Mourvèdre og 3% Cinsault, en sammensætning som man finder i husets ”almindelige” Vacqueyras Cuvée Floureto, Doucinello og Azalaïs. Der foretages ingen kemisk ukrudts- og insektbehandling på markerne.

Høsten foregår manuelt og begrænses (bl.a. med en grøn høst i juli) til 30-35 hl. pr. ha. En 100% afstilkning foretages efterfulgt af en gæring i ca. 14 dage med daglige omrøringer og temperaturkontrol i klassiske tanke af beton belagt med keramik. Den første sammenstikning af vinene lavet på de forskellige druer foretages på tank, og vinen bliver derefter modnet i 6 måneder på 25-30 år gamle "foudres" (store træfade). Der foretages ingen klaring og filtrering af vinen, da Serge Férigoule mener, at vinen bliver forstyrret og i øvrigt "fattigere" af det.

Det er Serges tre døtre, som giver navnet til ejendommens normale Vacqueyras, som således skifter navn hvert år. Den ældste datter Floureto har således givet navn til årgang 1995, 1998 og 2001, den anden datter Doucinello har givet navn til 1996 og 1999, mens 1997 (med kælenavnet Alaïs) og 2000 bærer navnet for familiens yngste datter Azalaïs. Alle sammen typiske provencalske pigenavne...

Hjemmeside for Le Sang des Cailloux

www.sangdescailloux.com


Serge Feriguoule (Foto Renaud Bronner)

Aktiviteter

Vinoble på facebook