Vores telefonnummer.

3314 0387

Modtag Nyhedsbrev

Modtag info, nyheder, tilbud og invitationer til smagninger via vores nyhedsbrev!

:Château Maucamps

 

Château Maucamps

 

 

Chateau Maucamps: Modningsfade  

Château Maucamps
er beliggende i kommunen Macau i Haut-Médoc, lige på grænsen til Margaux distriktet. Slottet har en lidt særpræget historie. Vinmarkerne blev anlagt i det 18. årh., men da familien Tessandier købte slottet i 1954, besluttede de at drive kvægavl med henblik på mælkeproduktion: en sikker måde at tabe penge på i Haut-Médoc! Først i 1973 gik man tilbage til vinbrug med moderne produktionsmetoder, og siden har Chateau Maucamps’ vine ikke manglet udmærkelser eller roser. Ejendommen består af 58 ha., hvoraf de 15 er beplantet med Cabernet Sauvignon (55%) og Merlot (45%). Vinmarkerne er anlagt på en enkelt parcel, kun delt af selve slotsbygningen og med en meget klassisk og ideel jordbund bestående af især "Graves" (grov sand og sten) og ler.

På slottet har man gjort meget for at forbedre vinen. Gæringen tager hele tre uger og foregår i rustfrie ståltanke, som i dag betragtes som det udstyr, der giver de bedste forhold til en vingæring. Der foretages en "blanding" af mosten og bærmen ikke mindre end tre gang om dagen, for at give mere farve og smag til vinen. Man opnår således på Maucamps en meget fed vin med en flot rubinrød farve og en meget charmerende frugtkarakter. Den anden gæring (malolaktisk gæring) foregår i 12-16 måneder på egetræsfade, som er max. 3 år gamle, og man opnår en vin, som har en fin struktur med god tannin men uden for meget præg af trækarakter.

Château Maucamps modner således meget fint. Allerede efter 4-5 år er den meget harmonisk og afrundet. I karakter, både i duft og smag, kan man finde den koncentration og den blødhed, som er typisk for Margaux vine.

 

Om Maucamps skriver man i La Revue du Vin de France, som i øvrigt i 2001 placerer Maucamps på det næstbedste niveau i sin 4 trins uofficielle klassifikation af Cru Bourgeois, ”desværre alt for lidt anerkendt laver Maucamps ikke desto mindre en af de mest frugtrige og fyldige vine blandt Crus Bourgeois i det sydlige Haut-Médoc. Vinen er vinificeret med stort omhu og modnet dygtigt. I visse årgange er den lige så stor som sine naboer Cantemerle og La Lagune.”

Château Maucamps: Gærkar

Aktiviteter

Vinoble på facebook