Vores telefonnummer.

3314 0387

Modtag Nyhedsbrev

Modtag info, nyheder, tilbud og invitationer til smagninger via vores nyhedsbrev!

:Yves Cuilleron

 

Yves Cuilleron

 

 

Yves Cuilleron (Foto Renaud Bronner)

Saint-Joseph ligger på Rhône-flodens højre side i Ardèche departementet, dermed vender bjergene mod Hermitage. Fra toppen af Saint-Joseph's stejle bjergskråninger har man en fantastisk udsigt mod Mont Pilat, Gorges du Doux, Vecors og Mont Ventoux. Mod syd ses snedækkede bjerge - i godt vejr kan man se Mont Blanc.

Da der var franske konger til, nød de godt af vinene fra Saint-Joseph, og mange poeter har i beruselse af kvaliteten besunget deres elegance. Rødvinene fra Saint-Joseph er udelukkende lavet på druetypen Syrah mens de hvide laves på Marsanne og Roussanne. Rødvinene er som regel delikate og de har ofte fordel af nogle års lagring. Der produceres i området kun ganske lidt hvidvin. De få hvidvine som hæver sig over gennemsnittet er lidt i Hermitage stil, men bør som regel drikkes tidligere end storebroderen, mens de stadig har deres friskhed og charme i behold.

 
Blandt producenterne i området anses Yves Cuilleron for en af de allerbedste. Familieejendommen blev grundlagt i forrige århundrede, men det var først i 1947 at man lavede den første flaskeaftapning på gården. Yves Cuilleron overtog roret efter sin onkel i 1987 og i 1992 lod han en helt ny kælder og vinificeringslokaler bygge. Allerede i 1999 var han nødt til at bygge til. Yves Cuilleron omtales ofte som en ren mester hvad hvidvine angår, men med de nyere årgange fornemmer man helt klart, at han er ved at nå samme niveau med rødvinene.

Skilt Cuilleron - Foto Renaud BronnerEjendommen består af 20,5 ha. i Condrieu, St. Joseph og Côte Rôtie samt 2 ha. i Vin de Pays. Parcellen l'Amarybelle udgør 3,5 ha. med vinstokke som er fra 35 til 60 år gamle og som i 1997 kun gav 100 hl. vin i alt (ca. 30 hl./ha.!). Jordbunden består af et ikke særlig dybt sandholdigt lag på granit undergrund. Kun den bedste del af marken på skråninger og terrasser bliver anvendt. Som altid hos Cuilleron bliver der kun anvendt organisk gødning og behandlingen af vinstokkene foregår uden insektmidler. Høsten foretages manuelt og en kraftig selektering af druerne foretages.
Hjemmeside for Domaine Yves Cuilleron:  www.cuilleron.com

Domaine Cuilleron (Foto Renaud Bronner)

Aktiviteter

Vinoble på facebook