Vores telefonnummer.

3314 0387

Modtag Nyhedsbrev

Modtag info, nyheder, tilbud og invitationer til smagninger via vores nyhedsbrev!

:Kuentz-Bas

 

Kuentz-Bas

 

Kuentz-Bas (Alsace) - Foto: Renaud Bronner


Alsace er vel et af de franske vinområder, som gennem de seneste år har været genstand for den største opmærksomhed. Heller ikke uden grund! Området er noget af det smukkeste og mest idylliske, man kan forestille sig.
Vinmarkerne ligger for foden af Vogeserne og danner en fin baggrund for de mange hyggelige landsbyer, som findes langs "Route du vin", Alsaces vinvej.Vogeserne yder læ til vinmarkerne, så her finder man området med den laveste nedbørsmængde og de fleste solskinstimer i Frankrig.

 

Med mere end 200 års erfaring, 12 ha. vinmarker i et af de allerbedste dyrkningsområder i det sydlige Alsace er familiefirmaet Kuentz-Bas en producent, der lægges mærke til i Alsace. Markerne og vingården ligger i landsbyen Husseren-les-Châteaux – Alsaces højest beliggende vinproducerende landsby – samt i Eguisheim og Türckheim sydvest for Colmar. Området hører – sammen med nogle byer lidt nord for Colmar – til blandt de bedste i Alsace.

Hos Kuentz-Bas anvender man "Tradition" og "Collection" til angivelse af kvaliteten.
"Tradition" benævnelsen anvendes for den normale kvalitet, som bør nydes indenfor 1-3 år, afhængig af druetypen og årgangen.

"Collection" anvendes for de bedste kvaliteter, som er langt rigere på karakter og finesse. "Collection" har altid en længere holdbarhed. Vine i "Collection Rare" kvaliteten laves kun med druer af egen høst, i øvrigt dyrket efter biodynamiske principper.

Desuden kan man være så heldig at finde "Vendange Tardive" benævnelsen på etiketten, som betyder senthøstet. Hos Kuentz-bas lavede man den første Vendange Tardive i 1981 og har siden haft stor succes med sine senthøstede vine. Vendange Tardive høstes normalt sidst i november eller først i december, og vinen er fantastisk rig på karakter og finesse. Ofte er disse vine angrebet af "pourriture noble", som også kendes under navnet "den ædle råddenskab", hvilket giver vinen en særlig karakter.

Den absolut fineste kvalitet kaldes "Sélection de Grains Nobles" lavet på meget senthøstede druer, som er angrebet af botytis. Kuentz-Bas lavede deres første Selection de Grains Nobles i 1983, hvor betingelserne herfor var optimale.

Grand Cru "Eichberg" og "Pfersigberg" er topkvalitetsvine, som kommer fra to privilegerede marker mellem Husseren-les-Châteaux og Eguisheim. Beliggenheden og jordbundsforholdene er perfekte, og det giver et fremragende resultat.

Hjemmeside for Kuentz-Bas:
http://www.kuentz-bas.fr/

Høst hos Kuentz-Bas - Foto: Renaud Bronner

 

 

Aktiviteter

Vinoble på facebook