Vores telefonnummer.

3314 0387

Modtag Nyhedsbrev

Modtag info, nyheder, tilbud og invitationer til smagninger via vores nyhedsbrev!

:Château de la Roulerie

 

Château de la Roulerie

 

Chateau Roulerie

 

Château de la Roulerie ligger i kommunen Saint-Aubin-de-Luigné nord for den berømte landsby Chaume midt i Anjou distriktet i Loire-området. Slottet er bygget på toppen af en bakke med udsigt til den kendte Layon flod, som kun ligger få hundrede meter derfra.

Slottet er en pragtfuld bygning fra 1450, som har fået navn efter den første ejer ridderen Raoul. Fra "Raoulerie" blev navnet senere til Roulerie. Allerede i det 18. årh. var ejendommen kendt som en af de bedste vinproducenter. Som flere andre naboejendomme nød den godt af, at Ludwig d. 15.’s broder, Hertugen af Anjou, byggede Layonkanalen, som skabte forbindelse til de flamske købmand og dermed bidrog til at gøre Layon-vine kendte over hele verden.

Den initiativrige Bordeaux vinmager, Bernard Germain, købte slottet i 1996, og med de anerkendelser, som han har fået for sine første 2 årgange, er der lovende fremtidsudsigter for at lave topvine på ejendommen. Betingelserne for at lave topvine på Château de la Roulerie, (som mange sammen med Château de Fesles kalder for Lafite og Latour fra Anjou), er helt klart til stede.

Ejendommen består af 21 ha. vinmarker omkring selve slotsbygningen, hvoraf 7,5 ha. er klassificerede som Côteaux-du-Layon-Chaume. Markerne er opdelt i 2 typer jord. Først skråningerne, som er beplantede med Chenin Blanc og en smule Chardonnay, og som er nogle af de mest stejle skråninger i Loire, hvor traktordyrkning ganske enkelt ikke er muligt. Her består jordbunden af skifer, sand og en smule ler. Layon-åen i nærheden er skyld i hyppig morgentåge, som i efteråret fremmer "botrytis" (ædel råddenskab) på Chenin Blanc druerne, som er årsagen til den særlige karakter af Chaumes-vine. Den anden type jord ligger på plateauet, højsletten som hovedsageligt består af skifer, og hvor de røde vinsorter som Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon er beplantet.

Aktiviteter

Vinoble på facebook