Vores telefonnummer.

3314 0387

Modtag Nyhedsbrev

Modtag info, nyheder, tilbud og invitationer til smagninger via vores nyhedsbrev!

:Château Haut-Beauséjour

 

Château Haut Beauséjour

 

Château Haut-Beauséjour

 

Området
Saint-Estèphe er den appellation i Médoc, der ligger nærmest Girondes udløb i Atlanterhavet, hvilket har kraftig indflydelse på klimaet. Også jordbunden bærer præg af havets nærhed, idet den er mere lerholdig end længere oppe ad floden. Her finder man nemlig mindre graves-holdige jorde (graves består mest af småsten) end sydpå, og det er tunge jorde, som dominerer i undergrunden. Disse faktorer giver Saint-Estèphe-vinene deres helt egen ”terroir” og karakter. Det forklarer vinenes mørke farve og deres strukturerede, kraftige, krydrede og mere tanninholdige karakterer.

Vinene fra Saint-Estèphe kan godt være lidt aggressive eller bondske i deres ungdom, men tiden giver dem blødhed og finesse.

 

Producenten
I 1992 opdagede Jean-Claude Rouzaud – oenolog og ejer af Champagne Louis Roederer – 2 slotte i Saint-Estèphe, som udgjorde en ejendom på i alt ca. 31 ha.: Château Picard og Château Beauséjour begge klassificerede som Cru Bourgeois i 1932. Ejendommen var til salg, og Jean-Claude Rouzaud kunne med det samme se de muligheder, som bød sig her.

Jean-Claude opdelte den erhvervede ejendom i to og døbte den mest prestigiøse del: Château Haut-Beauséjour. Denne parcel består af i alt 19 ha. og nyder godt af en ideel beliggenhed.

Siden købet har Jean-Claude Rouzaud iværksat renoveringsarbejde både i vinmarkerne og i kælderen for at forbedre vinens kvalitet. Målet er klart, her skal én af Saint-Estèphes bedste vine produceres. For at opnå den høje kvalitet har Jean-Claude bl.a. indført en skrappere beskæring og dermed nedsat antallet af "skuddannelser" i foråret. "Grøn høst" er indført, hvilket består i at fjerne en del af de svage klaser i løbet af sommeren, samt tilbagevending til manuel høst og sortering af druerne. Endelig er et helt nyt team af medarbejdere blevet ansat for at give Château Haut-Beauséjour en ny start og den bedste fremtid.

 

Vinen
Grundet den lerholdige jordbund dominerer Merlot på slottets marker. Druesammensætningen er følgende: 52% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 5% Petit Verdot og 3% Malbec (Côt), en sammensætning man også finder i vinen.

Hver drue vinificeres for sig, og gæringen varer 3 uger efterfulgt af den malolaktiske gæring, der omdanner den lidt skarpe æblesyre til den blødere mælkesyre og giver vinen mere kompleksitet. Derpå foretages ”assemblage”, hvor Jean-Claude Rouzaud og hans smagepanel udvælger det optimale blandingsforhold for årgangen. Derefter er vinen modnet i 12-15 måneder på franske egetræsfade, (hvoraf de 30% er nye), og yderligere et år på flaske inden den afskibes.

Haut-Beauséjour har en blank, mørkerød farve. I duften finder man ofte nuancer af ristet brød, kirsebær, vilde blomster og skovbund. I smagen afsløres Merlot tydeligt med toner af syltede frugter og vanille fra fadlagringen. I eftersmagen fornemmer man tannin, som allerede er rundet af i vinens ungdom, men som generelt vil give vinen et lagringspotentiale på mindst 6-8 år. Nyder man den i sin ungdom, er det bedst at ilte den i karaffel i ca. 2 timer.

Vinen vil passe godt til lam, okse, krydrede eller ostgratinerede retter.

 

 

Aktiviteter

Vinoble på facebook