Vores telefonnummer.

3314 0387

Modtag Nyhedsbrev

Modtag info, nyheder, tilbud og invitationer til smagninger via vores nyhedsbrev!

:Louis Roederer

 

Louis Roederer

 

 


Grundlæggeren Louis Roederer satte de højeste standarder, og efterfølgende har hans arvinger, der stadig kontrollerer firmaet, aldrig tilsidesat hans idealer. Louis Roederer besluttede, at den eneste måde, hvorpå han kunne sikre, at hans vine var af enestående kvalitet, var ved at kontrollere enhver proces i fremstillingen af Champagne inklusiv at eje og drive vinmarkerne.

Når man disponerer over 214 ha. af Champagne områdets bedste vinmarker - oven i købet klassificerede som "Premier og Grand Cru" - og næsten kan være selvforsynende med druer fra år til år, er man uden tvivl i en privilegeret situation. Men privilegiet er ikke noget, man kommer let til. Den enestående kvalitet og elegance fra Louis Roederer Champagne er resultatet af to århundreders erfaringer med kun at lave de fineste vine. Værdsat af Champagne elskere verden over hvor den ensartede høje kvalitet står som et landemærke blandt Champagner.

I dag er det Frederic Rouzaud, der har ansvaret for og ejerskabet af Champagne Louis Roederer. Et bekendtskab med ham overbeviser hurtigt en om, at de høje kvalitetsnormer, som grundlæggerne og deres efterfølgere satte for deres Champagnefirma, fortsat holdes i hævd den dag i dag.

Huset Louis Roederer dækker selv 80% af sit behov med druer fra egne marker, der er harmonisk fordelt i de 3 bedste regioner fra Champagne: Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte des Blancs. 97% af Louis Roederers vinmarker er klassificerede som Grand Cru eller Premier Cru. Samme fordeling findes i de opkøbte druer fra Bouzy og Ambonnay, og begge dele giver helt klart kvalitetsmuligheder.

Vinificeringen foregår i moderne rustfrie ståltank på 60-100 hl. Det giver den bedste hygiejne og en fuldstændig kontrol over alle processer. Et par etager under jorden findes Roederers meget kendte Vins de Réserve. Det er et lager af gamle vine, som ligger på flerårsbrugte egetræsfade á 60 hl. Remuage - drejning af flasken - foregår stadig med hånd, og hos Louis Roederer lagres flaskerne i min. 6 måneder efter "dégorgement", d.v.s. påsætning af den endelige prop. En detalje som sikrer en endnu større kvalitet, fordi en Champagne, som lige er "degorgeret", skal have tid til igen at falde til ro.

Årgange hos Roederer
2011 - læs vedlagt PDF (på engelsk)

2007 var for det meste et varmt år, men man oplevede dog vejrmæssige ekstremer. Efter usædvanligt mildt efterår og vinter oplevede man en aprilmåned, som er gået ind i historien som en af de mest varme, tørre og solrige – med temperaturer som mindede om julimåned.
Junimåned var præget af et stormfuldt vejr, efterfulgt af juli og august med store temperaturskift og kølige perioder. Alt dette betød en lang modningsperiode, som var gunstig for vinens kvalitet. Fra den 25. august oplevede man en stabil, tør og stadig kølig periode, med vedvarende vind som sikrede en langsom men god modning, med meget sunde druer, som havde en perfekt balance mellem sukkerindholdet og syren. Høsten begyndte d. 27. aug. for Pinot Noir i Marne dalen, d. 30. aug. for Chardonnay i Côte des Blancs og d. 31. aug. for Pinot Noir i Montagne de Reims og var meget spredt i tiden, under perfekte vejrforhold i hele perioden.

The 2005 vintage was a year of marked contrasts between seasons and regions. Following a fairly harsh winter, 2005 had a mild spring with relatively warm temperatures all year long. THere was above average sunshine and a slight water deficit, as had been the case throughout the dry cycle of 2005/2004 and 2003.
The heat and humidity in July produced larger grapes and bunches, rather unusually for the Champagne region, while the cooler weather in August, followed by a very sunny month of September, led to favourable ripening in spite of heavy parasite pressure. The harvest dates were «typical» of those of the decade: September 12th for Chardonnays and the following day for Pinots noirs.

2004 hører til blandt årgange som 1970, 1982, 1983 og 1999, der alle kombinerede stort udbytte og meget høj druekvalitet.

Årgangen havde en meget normal start med skuddannelse på planten den 10. april, en hurtig og stabil blomstring og dannelse af frugt ca. 12. juni. Udsigten til et stort udbytte (nærmest 25 klaser pr. vinstok!) gjorde det nødvendigt at foretage en kraftig beskæring i alle vinmarker for at komme ned til et acceptabelt udbytte på ca. 15 klaser pr. plante. Det var desuden nødvendigt på 20 ha. Chardonnay at foretage en beskæring i august, hvor man fjernede yderligere otte klaser pr. vinstok.

Efter en kold og våd august målte man i september en vægtforøgelse for klaserne på 30% over områdets gennemsnit. Solen skinnede fra begyndelsen af september til høsten og betød en forøgelse af alkoholpotentialet på 1,5% pr. uge. Høsten startede under perfekt forhold d. 20. sept. i Marne-dalen (Pinot Noir), d. 23. sept. i Côte des Blancs (Chardonnay) og d. 27. sept. i Montagne de Reims (Pinot Noir). Gennemsnitsudbyttet var på ca. 16.000-18.000 kg./ha., lavest på de ældre vinstokke i Marne-dalen (13.500 kg./ha.) og højest på de yngre Chardonnayvinstokke (22.000 kg./ha.). Med andre ord: En kæmpe høst både kvantitativt såvel som kvalitativt!

Druerne ankom til kælderen i perfekt tilstand med en fantastisk balance mellem sukker- og syreindhold. Tidlige smagninger i løbet af den efterfølgende vinter bekræftede den store kvalitet. Lige den type årgang, vi elsker!


Mere om Champagne Louis Roederer: www.champagne-roederer.com

Aktiviteter

Vinoble på facebook