Vores telefonnummer.

3314 0387

Modtag Nyhedsbrev

Modtag info, nyheder, tilbud og invitationer til smagninger via vores nyhedsbrev!

:Château la Canorgue

 

Château la Canorgue

 

Chateau La Canorgue

 

Côtes du Lubéron er i dag en AOC som hører til i Rhône distriktet. Området breder sig nord for bjergekæden Lubéron, omkring byen Apt, og især syd for bjergene, mellem Cavaillon, Pertuis og Manosque i Vaucluse-départementet. Distriktet er et af de flotteste vinområder i Frankrig og der vrimler med spændende besøgsmål, restauranter og hyggelige vingårde.

Klimamæssigt er Lubéron området under indflydelse af Middelhavet som gennemsnitlige har 2.600 timers sol, men bliver en smule afdæmpet af en mere kontinentalt klima fra Rhônedalen og Alperne med lidt køligere vinde.

Grundlæggende er der tre typer jordbund i Côtes de Lubéron: Kalk og mergel i det nordlige område nær Apt, kalksten nær selve Lubéron bjergene og aflejringer bestående af sand, sandsten og kalkholdig ler.

 

Lubéron (Foto Renaud Bronner)

 

Château La Canorgue ligger nær landsbyen Bonnieux på den nordlige side af Lubéron-bjerget. Huset er bygget ovenpå en gammel romersk villa, hvor flere kanaler fra den romersk tid stadig bringer vand til ejendommen. Bygningerne ser nærmest ud som på etiketten og var da også årsagen til at folkene bag filmen ”A good year” henlagde handlingen i det smukke slot.

Ejendommer har været i samme familie eje i 200 år og allerede for 25 års siden, besluttede de at dyrke vinmarkerne og lave vinen efter rent biodynamiske principper. Det betyder bl.a. at man overhoved ikke bruger kunstgødning, men bruger i stedet planteekstrakter fra f.eks. mynte, grantræer, brandenælde m.m. Kemiske stoffer mod f.eks. meldug, mug eller insekter er ligeleds bandlyst og erstattes med mekanisk arbejde eller plantekstrakter.

Udover at producere vinene som biodynamiske, har man også for mange år siden besluttet kun at producere høj kvalitets vine ved at blande traditionnelle og topmoderne teknikker og reducere udbyttet til 30 hl./ha. Således er en del af kælderen begravet, så druerne eller mosten kan falde naturligt i tankene uden brug af pumper.

Kun skånsomme luftpresser bliver anvendt og alle rustfrie ståltanke er temperaturregulerede for bedre at kune kontrolerer gæringen. En del af vinene er derfter modnet på store eller små træfade i den ældste del af kælderen, som stammer fra det 17. årh.

For topvinene anvender man fade af type ”demi muids” (600 l.) lavet af en af verdens bedste bødker: Dominique Laurent i Bourgogne.

Det er i dag den 28-årrige datter Nathalie Margan, som efter overstået uddannelse som oenolog, har overtaget vinificeringen efter sin far. Hun har lavet vin i bl.a. Australien og USA.

Château La Canorgue er suverænt en af de mest kendte producenter i Lubéron-området.

Nathalie Margan (Foto Renaud Bronner)

 

 

Aktiviteter

Vinoble på facebook