Vores telefonnummer.

3314 0387

Modtag Nyhedsbrev

Modtag info, nyheder, tilbud og invitationer til smagninger via vores nyhedsbrev!

:Domaine Chatelain

 

Domaine Chatelain

 


Pouilly-Fumé er en af de østligste appellationer i Loire og nabo til Sancerre, sydøst for byen Orléans, og er ubetinget et af de bedste vinområder i Loire. Vinene herfra kan måle sig med Frankrigs bedste hvidvine, som f. eks. Chablis eller hvid Bourgogne. Pouilly-Fumé er udelukkende lavet på Sauvignon-druen, mens Pouilly-sur-Loire vine hovedsageligt er lavet på Chasselas druen.

Sauvignon druen, som idag bedst kendes fra Bordeaux distriktet, stammer oprindeligt netop fra Pouilly og Sancerre området, hvor den allerede i det 12. årh. blev anvendt og rost af flere vinproducerende klostre.


Domaine Chatelain ligger i landsbyen "Les Berthiers" i nærheden af byen Pouilly-sur-Loire. Hvis man, efter at have smagt Chatelains fremragende vine, ser på den imponerende liste over udmærkelser vinene har opnået ved forskellige vinkonkurrencer, bliver man klar over, at man her har med en af de bedste producenter i distriktet at gøre. Den opmærksomhed er ikke ufortjent!

Udover at besidde vinmarker med perfekte jordbundsforhold - flintsten, ler og kalk- er Jean-Claude Chatelain en nærmest pertentlig vinmager. Jean-Claude Chatelain fortsætter idag en lang familie tradition: siden 1630 har man produceret vin på Domaine Chatelain. Moderne teknik, som temperatur regulering, blandes sammen med de traditionelle metoder i en spændende harmoni. Al vin bliver tappet på Domainet og kvaliteten er i top.

Pouilly-sur-Loire er lavet 100% på druen Chasselas. Dens flotte gyldne farve, lethed og frugtagtighed gør den til en flot apéritif eller ledsager til skaldyr eller fisk.

Pouilly-Fumé er en af Loires mest spændende vine. Den laves 100% på Sauvignon druen. Duften har en meget særpræget karakter af røde bær, som solbær og ribs, og af flintsten. Smagen er meget delikat, men samtidig fed og krydret. Pouilly-Fumé er velegnet til lyst kød med flødesauce, fisk, fjerkræ, skaldyr og ost.

Til sin Cuvée Prestige anvender han druer, som stammer fra "gamle" vinstokke, der er ca. 35-45 år, og som altid bliver plukket sidst under høsten...og kun i optimale årgange. Derefter bliver vinen gæret på rustfrie ståltanke, som hver især er temperaturregulerede ned til 16-18°. Efter endt gæring, hviler vinen på tank til januar, hvor den først da under "soutirage" (omstikning til almindelige cementtanke belagt med keramik indvendigt) oplever sin første kontakt med ilt. Den anden iltning foregår i september lige inden den næste høst. Efter at have tilbragt den 2. vinter på tank bliver den først aftappet efter en skånsom filtrering. Her har man eliten af Pouilly vine.

Mens Chatelains almindelige Pouilly Fumé er på sin top efter 2-5 år, er Prestige fuldmoden efter normalt 5-7 år og en god ledsager til f.eks. kalvekød eller fjerkræ med flødesauce, fisk (pighvar, sandart, gedde) og skaldyr. Prøv den også til kraftige oste som f eks. gedeost.

 

 

Aktiviteter

Vinoble på facebook