Vores telefonnummer.

3314 0387

Modtag Nyhedsbrev

Modtag info, nyheder, tilbud og invitationer til smagninger via vores nyhedsbrev!

:Château de Haux

 

Château de Haux

 

  Chateau de Haux

Producenten
Det er 400 års historie samt en lang tradition for kvalitetsvine, som er samlet i det smukke Château de Haux i distriktet Premières Côtes de Bordeaux, ca. 25 km. sydøst for byen Bordeaux. De idylliske omgivelser i et af Bordeaux-områdets flotteste landskaber, kun få kilometer fra floden Garonne, giver også perfekte betingelser for dyrkning af de i dag ca. 80 hektar vinmarker. Bløde skråninger, små vandløb, forskelle i undergrunden giver en diversitet i vinproduktionen på de forskellige parceller og derved mulighed for en kompleksitet i vinene, der er ganske enestående for distriktet.

Under ledelse af Peter og Flemming Jørgensen – med en lang erfaring i produktion og handel med vin – og siden 1985 under dansk ejerskab, med i dag ca. 14.000 aktionærer, er Château de Haux uden tvivl det slot i området, som får størst opmærksomhed.


Vinene:

Marquis de Haux, Crémant de Bordeaux
En klassisk mousserende Crémant lavet på Sauvignon Blanc, Sémillon og Muscadelle, tør men samtidig med en meget charmerende frugtkarakter, som gør den meget anvendelig – både alene, som velkomstdrik eller sammen med snacks eller lette retter. Den perfekte ledsager til receptioner eller festlige lejligheder.

Château de Haux Blanc, Bordeaux
Bordeauxs typiske druesorter samt en moderne vinificering på temperaturregulerede gæringstank giver en liflig, sprød og aromatisk, tør hvidvin. Her finder man spændende nuancer af vilde blomster samt en klasse og charme, der er sjælden for hvide Bordeauxer. 64% Sauvignon tilfører vinen dens store aroma, 30% Semillon giver den struktur, og 6% af den specielle Muscadelle giver et touch af eksotiske nuancer, som afrunder det hele. Château de Haux Blanc betegnes af mange som en af distriktets bedste.

Château de Haux Clairet, Bordeaux Clairet
Nogen vil kalde den ”rosé”, men den er alligevel helt anderledes. Vinen er venlig i sin tørhed og med en langt større fylde og kompleksitet end det, man almindeligvis finder i rosévin. I virkeligheden er der tale om en ganske let rødvin skabt på ren Cabernet Sauvignon – en specialitet fra Premières Côtes de Bordeaux.
Velegnet som aperitif, som frokostvin, til lette forretter samt f.eks. til retter med hvidt kød eller fisk (prøv den til fersk røget laks!). Den skal helst serveres velafkølet.

Château de Haux Rouge, Premières Côtes de BordeauxAeldre vinstok - Foto: Renaud Bronner
Det er igennem årene lykkes at skabe en rødvin med en fylde og elegance, som tiltaler selv den mest kræsne kender. I kombinationen af de klassiske druesorter, vinstokkenes gennemsnitsalder, helt moderne vinifikationsmetoder samt lagring på små egetræsfade i slottets kælder inden aftapning finder man forklaringen på vinens høje kvalitet. Château de Haux Rouge er smuk, dybrød i farven med en charmerende duft og god balance mellem frugten, sprødheden og fylden. I smagen finder man klassiske Bordeaux-toner, nuancer af mørke bær og en let vanillesmag fra de nye egetræsfade, som vinen er blevet lagret på. Druesammensætningen for Château de Haux Rouge er 40% Cabernet Sauvignon, 18% Cabernet Franc og 42% Merlot.

Château Frère, Premières Côtes de Bordeaux
Château Frère var navnet på Château de Haux indtil 1899, og i dag er det navnet for slottets ”supervin”, lavet efter alle forskrifter for produktion af en ægte ”Grand Vin”. Her bruger man en selektion af de bedste druer på Haux, høstet på de ældste vinstokke, og så giver man vinen et længere ophold på fad. Vinen sælges i 6 stk. originale trækasser – perfekt som gave.

Petit Frère Rouge, Premières Côtes de Bordeaux
Mens Château Frère nærmest kan betragtes som Hauxs storebror, er Petit Frère slottes ”lillebror” med alle ungdommens kvaliteter: Umiddelbarhed, vildskab og gå-på-mod! Petit Frère fra Haux er bl.a. lavet på druer fra yngre vinstokke eller på cuvéer, hvor frugtkarakteren og rundheden i vinen kommer mere frem. Det er en vin, som er perfekt i sin ungdom, med masser af friskhed og frugt og samtidig en struktur, der gør den velegnet til især lette retter. Prøv den f.eks. til forretter med patéer, røget kød, gratinerede grøntsager, ostequiche eller retter med fjerkræ eller svinekød.

Hjemmeside for Château de haux: www.haux.com

Kaeldre på Chateau de Haux


 

 

 

 

Aktiviteter

Vinoble på facebook